Groepenkast vervangen of uitbreiden in Assen

Bent u op zoek naar een partij die uw groepenkast kan vervangen of uitbreiden in Assen? Wellicht is het huidige exemplaar al wat ouder of heeft u nog niet zo lang geleden nieuwe elektrische apparatuur aangeschaft. Beide zijn goede redenen om uw groepenkast aan te pakken.

En als elektriciens van Elsinga Installatietechniek kunnen we u daar bij helpen. Neem contact met ons op via 050 - 206 82 00 of maak gebruik van het contactformulier. Dan zorgen wij voor een goed werkende en veilige groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Assen?

De twee meest voorkomende redenen voor het vervangen van de groepenkast zijn veiligheid en gebruiksgemak. De meeste groepenkasten gaan zo’n 15 tot 20 jaar mee. Gaat de groepenkast al langer mee dan neemt de kans op ongemakken en een mogelijke onveilige situatie toe.

Schakelaars zouden kunnen inbranden en aardlekschakelaars weigeren sneller dienst. Daardoor kan brandgevaar ontstaan wat levensgevaarlijke situaties kan opleveren. Maar dat zijn niet de enige risico’s.

Omdat de hoeveelheid elektrische apparaten maar blijft toenemen en ook steeds krachtiger worden krijgen gedateerde groepenkasten het moeilijk. Als er meerdere apparaten uit dezelfde groep tegelijkertijd worden gebruikt kan dat voor overbelasting zorgen. Wat tot gevolg heeft dat er regelmatig stoppen uitslaan.

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Assen?

Als er een aantal groepen overbelast zijn wil dat nog niet direct zeggen dat de groepenkast definitief vervangen moet worden. Vaak kan er ook worden gekozen voor het uitbreiden van de huidige groepenkast. In dat geval maken we er een groep of meerdere groepen bij.

Op deze manier wordt de stroom beter over de groepen verdeeld. En mocht u een grootverbruiker als een sauna of jacuzzi willen aanschaffen kunnen we hier een aparte groep voor aanleggen. Hetzelfde is mogelijk wanneer u er bijvoorbeeld voor kiest om over te stappen op elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

In iedere woning en in elk pand is een groepenkast aanwezig. Hier komt de stroom het huis binnen en wordt met behulp van verschillende groepen door de woning verspreid. Elke groep levert dus stroom aan een stukje van het huis.

Als er van dezelfde groep op een gelijktijdig moment meerdere apparaten worden gebruikt kan er overbelasting optreden. Bij kortsluiting of overbelasting van een afzonderlijke groep slaat de groepstop uit. En zo niet, dan de aardlekschakelaar. Het werkt dus als een veiligheidsmechanisme zodat er geen nare dingen gebeuren bij overbelasting.

Contact met Elsinga Installatietechniek voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Assen

Wilt u geen risico’s nemen met een verouderde groepenkast en daarom graag alles tijdig laten vervangen? Of wilt u de groepenkast uitbreiden voor meer gebruiksgemak van uw elektrische apparaten. Dat kunt u in Assen overlaten aan Elsinga Installatietechniek. We zijn bereikbaar op 050 - 206 82 00 en via het contactformulier.