Krachtstroom aanleggen in Assen

Wilt u beginnen met inductie koken, heeft u onlangs een jacuzzi gekocht of wilt u zware machines gaan inzetten voor uw bedrijf? Dan verbruikt u binnenkort meer energie dan de gemiddelde gebruiker. In Assen helpt Elsinga Installatietechniek u graag bij het aanleggen van krachtstroom of een 3-fasenaansluiting. U kunt ons bereiken op 050 - 206 82 00 of vrijblijvend een offerte aanvragen via het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Assen

De benamingen 3-fasen aansluiting en krachtstroom worden veelvuldig in dezelfde context gebruikt. Toch betekenen ze beide iets anders. Krachtstroom wordt hoofdzakelijk gebruikt bij hele zware machines. In woonhuizen gaat het in vrijwel alle gevallen om een 3-fasen aansluiting als het over krachtstroom gaat.

Met een 3-fasen aansluiting wordt u drie keer voorzien van 25 ampère stroom (dit is de stroomsterkte). Daardoor komt er drie keer 230 volt (de elektrische spanning) uw groepenkast binnen waar dit normaal een keer 230 volt is. Met die toegevoegde spanning is het mogelijk om apparaten met een grotere energiebehoefte te gaan gebruiken.

Denk bijvoorbeeld aan een bubbelbad, een laadpaal of een inductiekookplaat. Bij een gangbare 1-fase aansluiting zouden zulke apparaten direct voor overbelasting zorgen. Maar omdat de stroomvoorziening nu in 3 fasen wordt opgedeeld is dat niet het geval.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Voor zware industriële machines heeft u bovenop een 3-fasen aansluiting ook nog krachtstroom nodig. Deze apparaten hebben niet alleen een grotere energiebehoefte, ze hebben ook meer stroomspanning nodig. De gebruikelijke 230 volt die huishoudelijke apparaten nodig hebben is voor dit soort machines niet genoeg.

Bij krachtstroom wordt er 400 volt aan spanning gecreëerd. Wil dat goed gaan zal uw groepenkast daarop aangepast moeten worden. Pas op dat moment is het mogelijk om zwaardere machines te laten draaien.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Assen?

Naast een elektricien speelt uw netbeheerder ook een belangrijke rol bij de realisatie van een krachtstroom of 3-fasen aansluiting. Daar doet u de aanvraag voor een verzwaring van uw aansluiting. Hierbij is het wel belangrijk dat uw groepenkast beschikt over een 3-fasen hoofdschakelaar.

Ontbreekt de schakelaar nog dan zullen wij deze voor u plaatsen. Even als de noodzakelijke Perilex stekkersystemen en stopcontacten die gebruikt worden voor apparaten die afhankelijk zijn van een 3-fasen of krachtstroom aansluiting. Dat speciale stekkersysteem zorgt ervoor dat de stroomspanning evenredig over de verschillende fasen verdeeld wordt.

Contact met Elsinga Installatietechniek voor krachtstroom aanleggen in Assen

Bent u geïnteresseerd in een krachtstroom of een 3-fasenaansluiting? Of vindt u het lastig om in te schatten welk type aansluiting het meest geschikt is voor uw situatie? Ook met al uw vragen kunt u bij Elsinga Installatietechniek terecht in Assen.

Wij maken graag uw nieuwe aansluiting in orde en ontfermen ons over alle benodigdheden. Dat geldt zowel voor een 2-fasen, een 3-fasen als een krachtstroom aansluiting. Bel naar 050 - 206 82 00 of vraag een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier.